Blog

image

2020'nin En Büyük Teknoloji Birleşmelerini ve Satın Almalarını Görselleştirme

2020'nin En Büyük Teknoloji Birleşmeleri ve Satın Almaları

Dünyanın dört bir yanındaki çoğu işletme için 2020, zorluklarla, iş kayıplarıyla ve ekonomik zorluklarla dolu bir yıldı. Big Tech için bu bir nimetti.

Mart ayında COVID-19 sert bir şekilde vurulduktan sonra, teknoloji şirketleri müşteri tabanlarının arttığını görmeye başladı ve insanlar evde sıkışıp kaldıkça ve hizmetlerinden yararlandıkça gelirlerinin de arttığını gördü.

Aşağı pazarlar konsolide etmek için mükemmel bir zaman olduğundan, 2020'de büyük teknoloji şirketleri büyük birleşme ve satın almalarla (M&A) işlerini büyütme fırsatı yakaladı. 2019'da teknoloji yatırım faaliyetlerinin düştüğü daha sessiz bir yılın ardından, beklenen forma yeniden yükseliş oldu.

Bu grafikte, yılın en büyük satın alımlarını izleyen Computerworld verilerini kullanarak yılın 1 milyar doları aşan en büyük teknoloji anlaşmalarını görselleştiriyoruz .

Başlarken Anlaşma Etkinliği

2020, tamamen COVID-19 ve pazardaki etkisiyle ilgili olsa da, teknoloji sektörü salgın başlamadan önce bile büyük bir anlaşma akışına sahipti.

Şubat ayının sonunda, yılın en büyük 19 teknoloji birleşmesi ve satın almasından altısı çoktan gerçekleşti ve yalnızca Şubat ayı, dört ay ile herhangi bir ayın en büyük anlaşmalarını gördü.

Yılın ilk anlaşmaları da en büyük anlaşmalar arasındaydı. Morgan Stanley'in 13 milyar dolara çevrimiçi komisyonculuk E * TRADE'i satın alması ve Koch Industries'in yazılım şirketi Infor'un 11 milyar dolarlık tamamladığı devralımı, 2020'nin 4. ve 5. en büyük teknoloji satın almaları oldu.

Diğer büyük hamleler arasında teknoloji ve ödeme firmaları Salesforce, Visa ve Intuit'ten ve özel sermaye şirketi Insight Partners'tan satın alımlar vardı.

2020'nin En Büyük Fırsatları Sona Erdi

Sakin bir Mart ayından sonra, Nisan ayından yaz aylarına kadar yalnızca birkaç büyük anlaşma gerçekleşti.

Nvidia'nın Mayıs ayında 6,9 milyar dolarlık ağ yongası üreticisi Mellanox Technologies'i satın alması, yapım aşamasında bir yıldan fazla bir süre oldu ve Uber'in Temmuz ayında 2,65 milyar dolarlık gıda dağıtım rakibi Postmates'i satın alması, ABD gıda dağıtım sahnesini önemli ölçüde güçlendirdi.

Anlaşıldığı üzere, 2020'nin en büyük anlaşmaları yıl sonu için geri yüklendi. 2020'nin milyar dolarlık teknoloji M & As'larının yarısından biraz daha azı Eylül from Aralık'ta gerçekleşti ve yılın en büyük üç teknoloji satın alması da dahil:

Yukarıda izlenen 1 milyar doları aşan 19 anlaşmadan Salesforce ve Nvidia, birden fazla büyük satın alma yapan tek şirketti. Ve teknoloji sektör genelinde kazançlar görse de, büyük birleşme ve satın alma faaliyetlerinin çoğu yarı iletkenler etrafında toplanmıştı.

2020 sona ererken, pazarın teknolojiye odaklanmasının 2021'e kadar sürmesi bekleniyor. Ancak, piyasalar ve dünya genel olarak COVID-19 ile uğraşmaya devam ediyor.

Aşıların kullanıma sunma sonrası COVID çağ ulaşmak için bir zaman çizelgesi üzerinde dünyayı koydu. Teknoloji ortamı nasıl etkilenecek?