Blog

image

Dünyada En Çok Ziyaret Edilen 50 Web Sitesi

Çevrimiçi olarak herhangi bir zaman geçirirseniz, dünyanın en çok ziyaret edilen web sitelerinden bazılarına aşinasınızdır. Günümüz internetinde, bir avuç devin eşsiz bir hakimiyeti var.

İlk Üç Web Sitesi (Aylık ziyaretler):

  • Google: 92,5 milyar
  • YouTube: 34,6 milyar
  • Facebook: 25,5 milyar

İlk üç web sitesi , aylık 152 milyar ziyaretle birlikte, sonraki 47 web sitesini bir araya getirerek geride bırakıyor. Dahası, pandemi çalışma, öğrenme, iletişim ve alışveriş yapma şeklimizden her şeyi dönüştürürken, bu faaliyetlerin çoğu internete taşındı.

Bu yeni görselleştirmede, SimilarWeb'den (Kasım 2020 itibariyle) veri alarak, dünya çapında en çok ziyaret edilen web sitelerine bakıyoruz .

En İyi Küresel Web Siteleri

Üzerinde Servis trilyon iki ağı aracılığıyla her yıl arama sorgularını, Alfabe sermayeli Google, amiral gemisi etki, Google.com en üst sırada bulunuyor. Google, kazancının yaklaşık% 80'ini reklam gelirlerinden elde etmektedir.

İkinci olarak, sosyal ağ platformu Facebook'un 2,7 milyar kullanıcı tabanı var Ortalama olarak, kullanıcılar sitede her gün 34 dakika geçirirken, kullanıcıların% 36'sı da sitenin haberlerini aldıkları yerin diğer sosyal ağlardan daha yüksek olduğunu söylüyor.

Çin'in lider arama motoru olan Baidu (# 7), Kasım ayında 5,6 milyar ziyaretçi aldı. Baidu aynı zamanda Çin merkezli otomobil üreticisi Geely ile ortaklaşa elektrikli araçlara (EV'ler) girmeye çalışıyor.

Pandemi sırasında video konferans talebi artarken, Zoom (# 15), ayda 2,7 milyar ziyaretçiyle en çok ziyaret edilen web siteleri arasına girdi. Benzer şekilde, TikTok (# 43) yeni basılmış bir eklenti oldu.